Energetische vervuiling

Ieder mens, dier en voorwerp heeft een aura,
we hebben ook vele chakras
meestal wordt er met 7 chakras gewerkt
sommigen werken al met 32 chakras.
De aura is een energieveld rondom het lichaam of voorwerp, chakras zijn draaiende wielen die met elkaar in verbinding staan.
Voor meer info kijk op het prikbord.
Ik ben zelf een aurareader en heb een 3-jarige opleiding
daarvoor gevolgd

bertie/shamae


Plaats reactie
BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Energetische vervuiling

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:41

Energie beïnvloeding valt niet altijd te voorkomen. Aura's en chakra's van mensen communiceren nu eenmaal met elkaar. Als je een mooie workshop hebt gedaan of een prachtige avond met je vriend hebt doorgebracht, dan geniet je er de volgende dagen soms nog helemaal van na. Maar wanneer een ervaring onprettig was zet je het bewust zo snel mogelijk weer van je af. Dit geeft al aan dat je energieaankleving wel enigszins kunt sturen, zeker als je je er bewust van bent. Zo weten we allemaal dat energie blijft hangen in je kleding. Maar weet je ook dat vooral veel dode, vermoeide, zware energie blijft hangen in haren? Als de kapper je herhaalde malen door je haren strijkt neemt hij zeer veel van deze energie van je af . Maar omgekeerd is het werken in een kapsalon met veel haren, energetisch heel vervuilend. Het vraagt veel kracht van je kappers aura om deze energie steeds te transformeren. Maar ook het werken in een emotioneel beladen omgeving, zoals bij een healerspraktijk, tandarts, ziekenhuis, gezinszorg, maatschappelijk werk, psychotherapeut, enz., vraagt veel van iemands energie.

Groepsenergie
Toen mijn moeder een poos voor revalidatie in een verpleeghuis woonde, was ik elke keer weer blij als ik fris buiten stond na afloop van een bezoek. Het gebouw was vriendelijk en mooi ingericht, mijn moeder en het personeel waren aardig, daar lag het heus niet aan. Wat wel gebeurde was dat ik na slechts enkele minuten al mijn kruinchakra dichter voelde gaan. Ik resoneerde, zonder dat ik daar wat aan kon veranderen, mee met de atmosfeer in het gebouw. Er wonen in een verpleegtehuis voornamelijk mensen die niet veel toekomst meer voor ogen hebben en dus ook hun kruinchakra min of meer gesloten houden. Daarmee komt er geen elektriserend, positief makend licht meer naar binnen via de kruin en voel je je eerder moe en mat. Je geeft sneller op. Voor de mensen die daar langere tijd wonen en niet al te vaak in een andere omgeving of in de frisse buitenlucht komen, zullen de dingen uit de omgeving steeds minder interessant worden en het gevaar bestaat dat ze daardoor steeds meer naar binnen keren De "och laat mij maar" houding wordt daar dan ook een bekend verschijnsel en het versterkt elkaar.
Omgekeerd kun je van deze overeenkomstige groepsenergie ook gebruik maken bij je ascensionproces en innerlijke ontwikkeling. Als je geregeld een spirituele workshop doet met mensen die Licht en Liefde kunnen vasthouden en omhoogtillen, versterkt dit elkaar enorm. Je neemt deze energie voor de volgende dagen mee naar huis, waardoor jouw energie ook "hoog, licht en liefdevol" kan blijven en ook je eigen omgeving daardoor weer positief be?nvloedt.
Wanneer je regelmatig aan een dergelijke groepsbijeenkomst deelneemt versnelt dit dan ook enorm je eigen ontwikkeling en lichtkracht. Open staan Ik ken iemand wiens aura heel open staat, vooral op de zonnevlecht en het basischakra. Zo gauw ze langs iemand gaat neemt ze energie over op deze chakra's en dit bezorgt haar via de milt- en levermeridiaan meestal hoofdpijn. Vaak ook neemt ze met haar aandacht via haar voorhoofdchakra al zoveel energie van een ander over, dat ze ook via dit chakra rechtstreeks hoofdpijn kan krijgen. Dit maakt dat het voor haar veel prettiger is in een omgeving van mensen (planten, kristallen) te zijn die stralen. Meetrillen Als je jouw gedachten uitreikt naar iemand die het heel moeilijk heeft, of als die ander aan jouw denkt, dan kun jij je heel neerslachtig en moe gaan voelen. Je gaat je net zo voelen als die ander omdat je in gelijke trilling gaat met diens energieuitstraling.
Als dit enige dagen voortduurt kun je je er ook lichamelijk ongemak van krijgen; hoofdpijn, buikpijn, misselijk, druk bij je schedelrand, enz. Wanneer dit je geregeld overkomt zul je moeten leren goed in en bij jezelf te blijven, ook als je samen bent met anderen. In jezelf te zitten en niet vaag aanwezig in jezelf. Met andere woorden, je eerste drie chakra's openen en aan willen gaan. Een gezonde mate van egokracht op te bouwen, waarin je aura er dan ook voor jou is en geen vuilnisbak voor anderen wordt. Voor meetrillen kunnen er twee mensen hun verantwoordelijk nemen; de ontvanger en diegene die zich in een flinke dip voelt en steeds maar aan jou moet denken.

Aurabescherming
Je aura behoort overal even dik en beschermd te zijn. Des te meer je geaard bent en ja kunt zeggen tegen het leven, des te meer zal je aura ook uitgerust zijn met een aangepaste dikke beschermingslaag. Des te meer je in je hoofd of geest verblijft, des te meer je bezig bent met niet hier te zijn, des te meer invloed heeft de energie van buitenaf. Als je vanuit hoge lichtsferen, waarin geen negatieve energie meer bestond, op aarde komt, kan het zijn dat je aura niet dik genoeg is omdat je nog niet volledig de aarding kunt aangaan. Omdat het hier zo tegen valt in vergelijking met de sfeer waartoe je ziel behoort en in welke sfeer je altijd een open aura kon hebben. Een sfeer waarin het prima voelde met elkaar mee te trillen. Je zult dan wat langer tijd nemen om echt volledig alles te willen aangaan en aanvaarden hier op aarde. Ben je eenmaal zover ingedaald, dan kan je aura zich ook opbouwen en zal je gewaar zijn en bewustzijn ook beter in je innerlijk kind en je lichaam wonen. Het zal zich dan minder bezighouden met de omgeving. Of alleen in betrekking met jou, je innerlijk kind en aarding, maar niet zomaar. Daardoor zul je ook minder versmelten met je omgeving. Nu kan het zijn dat het toch een hele klus blijft om in een bepaald chakra of lichaamsdeel voldoende aanwezig te blijven of daar te stromen. Dit ongeacht of je vanuit een Hogere sfeer bent gekomen of niet. Bijna altijd zitten er dan traumatische herinneringen op deze plek of dit chakra, vanuit verleden levens. Gevoelens die je niet verwerkt hebt en ook niet opnieuw wilt voelen, maken dat je niet "woont"op deze plek. Vaak komt tijdens een healing of reading dit traumatisch voorval pas naar boven als jij daar sterk genoeg voor bent. Dit kun je niet dwingen. Soms heb je eerst een poos puur healing nodig om te aarden en sterker te worden. Op de plek waar je niet aanwezig bent in je lichaam, kun je gifstoffen aantrekken van buitenaf in je aura, maar ook kun je daar uiteindelijk lichamelijke klachten ontwikkelen.

Ervaring uit de praktijk
Laatst kwam een jonge vrouw bij me voor een reading en bij haar darmen zag ik krampachtige, zware en onrustige energie wat zo sterk leek dat het ook lichamelijk wel merkbaar moest zijn. Bij navraag bleek ze ook heel geregeld buikpijn te hebben. Ze had al van alles geslikt, ook voor haar darmen, maar het hielp niet echt, zei ze. Maar ik zag dat de energie niet van binnenuit kwam maar van buitenaf. Kijkend waar dat vandaan kwam zag ik een jonge man staan die heel chaotisch en druk en onrustig was. Zij noemde een paar namen en bij de naam van haar baas kwam er duidelijk bevestiging. Op kantoor kon ze nooit ongestoord zich op haar werk concentreren, omdat haar baas steeds maar overal rondging om bij te sturen en nieuw werk uit te delen. We hebben wat voorbeelden doorgesproken hoe ze zich kon beschermen tegen zijn onrust en daarnaast draagt ze ter bescherming en om de kracht van haar darmen weer op te bouwen, nu een tijgeroogsteentje op haar buik. Bij dit laatste voorbeeld gaat het om een situatie die wel snel op te lossen is, maar het is soms heel sneu om te zien hoeveel en hoe lang al, mensen last kunnen hebben van auravervuiling waar ze nog niet al te veel aan kunnen doen, meestal vanwege hun aarding.

bron: spiritweb
Algemeen

Energetisch leeglopen/vervuilen
Symptomen
-Je voelt je leeg, moe, uitgeput.
-honger
-je hoofd misschien wattig, duizelig.
-Alles is je een beetje teveel.
-je wilt even niemand om je heen.
-het liefst wil je even gaan liggen
-je stemming is verandert
-je bent ontvankelijker voor ziekte
-je herstelt moeilijker van ziekte
-irritatie, ongenoegen, frustratie
(Deze symptomen kunnen door van alles en nog wat worden veroorzaakt, maar we gaan er nu vanuit dat het veroorzaakt wordt door het weggeven van je levenskracht).

Energetisch vervuilen
Na contact met iemand voel je je vies of vuil. Je hebt behoefte om te douchen of schone kleding aan te trekken. Je zorgt voor frisse lucht.

Risicoberoepen
Hulpverleners, leerkrachten, winkelbedienden, telefoonoperators, kappers, magnetiseurs, bibliotheekbedienden, horecapersoneel enz. In het algemeen mensen die anderen helpen of bedienen. Verder mensen met een zwakke persoonlijkheid, gebrekkige aarding, te weinig assertief, te weinig egokracht, zichzelf niet graag zien, te goed zijn voor de wereld, enz.

Inleiding
-De mate van ontvankelijkheid voor energetische vervuiling kan afhangen van de mate hoe goed iemand is geïncarneerd in zijn lichaam en/of verbonden is met zijn ziel
-De ziel streeft naar ontwikkeling. Dit kan door middel van de intense belevingen van het stoffelijk lichaam de mens totdat zij voldoende van het menselijk leven heeft geleerd
-In de zielenwereld is het zo, dat alles wat de ziel zich voorstelt, ook zo gebeurt. Bijv. als zij zich voorstelt ineens ergens anders is, dan is zij daar ook. Of dat als ze zich voorstelt dat er na de dood geen hulp is, ze de aanwezige hulp ook niet of zeer moeilijk kan waarnemen
-Op aarde is alles veel bewerkelijker en wordt alles veel intensiever ervaren. Dit is een andere manier van leren voor de ziel
-Zielen worden bij het uitkiezen van hun levens begeleid door Lichtwezens, jonge zielen hebben weinig eigen inbreng, oudere daarentegen plannen hun toekomstig leven veel gedetailleerder, ze kiezen bv. vaak 1 van beide of voor beide ouders uit
-Dieper incarneren betekent dat de ziel zegt: wat er ook gebeurt, wat ik ook tegenkom, ik ga het in dit leven aan
-Goed incarneren heeft tot gevolg dat de aura vanaf het hoofd naar beneden zakt. Een goede aura, stevig tot op de grond, doet op energetisch niveau wat de huid op fysiek niveau doet: zij beschermt tegen indringers. Waar de huid afwezig is, kunnen ziektekiemen binnendringen en kunnen vocht en bloed wegstromen. Waar de aura te zwak is, kunnen energetische invloeden van buiten gemakkelijk naar binnen komen. Bovendien kun je daar gemakkelijker energie verliezen
-Slecht geïncarneerde mensen hebben vooral bij hun hoofd relatief veel aura en meer naar beneden steeds minder

BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:42

Leeglopen of leeggeven
Hoe loop je leeg?
-vanuit je aura en je chakra's
-aura en chakra's zijn niet alleen heel belangrijk voor de vorming en instandhouding van lichaam, geest en emoties, maar ook voor de communicatie met andere mensen
Vanuit de chakra's
-je kunt koorden leggen vanuit een eigen chakra naar hetzelfde chakra bij een ander (=de horizontale koord)
-je kunt koorden leggen naar een ander chakra dan dat van jezelf (=kruiselings koord). Voorbeeld vanuit je zonnevlecht naar het hartchakra van iemand anders
-via deze koorden wordt er gecommuniceerd, maar men geeft of neemt ook energie via deze koorden. Je trekt dan energie uit zijn chakra. Deze chakra is verbonden met de organen en op deze manier wordt er energie uit organen getrokken.
-via koorden worden dus boodschappen doorgegeven. Ik voel me verdrietig, ik hou van je, enz.
Vanuit de aura
Ook aura's kunnen gedeeltelijk in elkaar overgaan, omdat mensen met elkaar communiceren via lichaam, geest en ziel. Na een ontmoeting neemt de aura, mits deze voldoende stevig is, zijn eigen vorm weer aan, maar als dat niet zo is blijft een stuk van je aura kleven aan dat van de ander Hierdoor verlies je energie.

Voorbeeld leeglopen via chakra's
Een man loopt over straat. Voor hem loopt en vrouw, die hij erg aantrekkelijk vindt, kijkt zij om ..beschuldigend? Uitdagend? Dit is een voorbeeld van chakracommunicatie. Op het moment dat de man haar aantrekkelijk vindt, gloeit zijn sekschakra op en legt door de lucht, op twintig meter afstand (deze koorden kunnen ook duizenden kilometers lang zijn)- een verbinding naar het sekschakra van die vrouw. Deze vrouw heeft geleerd deze energetische verbinding te herkennen. Ze wist dat een man naar haar keek; ze wist dat hij haar begeerde

Oorzaken van jezelf leeggeven
-Leeglopen betekent dat je energie weggeeft
-dit kan passief (onbewust) of actief (bewust) gebeuren
-Als je goed geïncarneerd bent, dus als je vanuit je ziel leeft, kan niemand energie van je wegnemen tenzij je daar toestemming voor geeft. Dit stopt zodra je met hart, ziel en geest volledig besluit géén energie meer weg te geven
-Dit betekent dat als je mentaal besluit te stoppen met leeggeven, maar bv. in je hart niet kan, dan blijf je energie weggeven
-Om dan toch te stoppen is het noodzakelijk erachter te komen, waarom kiest je hart ervoor zich leeg te geven? Pas als dit geheeld is dan kun je het weggeven stoppen

Actief weggeven van energie
Niet hebben leren omgaan met pijn en lijden
-We zijn nog veel bezig met onszelf en onze kinderen af te leiden van pijn.
We ontkennen de pijn en lijden (oren dicht dan horen we hem niet, of we kregen een speen, of snoep, we werden afgeleid)
- En als we bij een ander lijden of problemen zien die we bij onzelf herkennen en niet kunnen verdragen, gaan we de ander trachten te helpen, zodat je dat lijden niet langer hoeft onder ogen te zien. Je hoopt dat de ander door die extra aandacht en energie troost of minder pijn zal hebben.

Geven omdat dat rechtvaardig voelt
-het niet kunnen verdragen dat anderen het veel moeilijker hebben (=vaak schuldgevoel)
-niet kunnen ervaren dat elke mens zijn eigen pakketje problemen, zorgen, moeilijkheden, pijn, enz heeft om zijn eigen lessen te leren in dit leven om zo tot bewustzijnsgroei te komen. Als anderen nu echter deze problemen gaan oplossen, dan hebben zij niets geleerd en bestaat de kans dat ze in een volgend leven weer dezelfde problemen zullen meemaken
-je kunt dus niet iemands problemen oplossen of overnemen. Wat er wel gedaan kan worden is het volgende: breng degenen op een liefdevolle wijze in contact met zijn onvermogen om in zijn kracht te gaan staan (mits degene dat wilt natuurlijk en niet in de slachtofferrol wilt blijven)
-luister, heb mededogen, maar laat het probleem bij degene van wie het is (de Californische bloesem Pink Yarrow kan hierbij helpen).








Geven om liefde te krijgen
-bij gebrek aan eigenliefde
-een grote behoefte aan waardering, aandacht, liefde hebben. Hier schuilt echter ook de mogelijkheid dat ze zélf energie wegzuigen van een ander om dit bodemloze vat in zichzelf te trachten te vullen.
-zijn tankstations voor de mensen om hun heen

Geven vanuit geloofsovertuiging
-het geloof vertelt dat men pas waarde krijgt in de ogen van God, Jehova enz. als ze geven
-ervaart zichzelf pas als goed als hij geld, goederen en zijn eigen levenskracht weggeeft
-mag ik er zijn van mezelf?
-mag ik liefde vanuit mijn omgeving naar mij toe verwachten?

Passief weggeven van energie
-Als de ziel zich niet goed hecht aan het aardse lichaam, incarneert zij niet goed en is dus niet goed aanwezig
-de aura raakt hierdoor niet goed gevormd en vertoont gaten
-vergelijk deze aura nu met een winkel met een eigenaar die zijn zaak niet goed in de gaten houdt. De winkel (aura) wordt leeggeplunderd

Ankers
Het kan gebeuren dat je energie kwijtspeelt omdat iemand met net hetzelfde zit als jij, zodat er een soort 'aangrijpingspunt' of herkenning bestaat. Delnooz noemt dit een anker. De ander grijpt zich daaraan vast en zuigt energie weg. Het gaat bv om verdriet, eenzaamheid, angst, behoefte aan troost..

Hoe weet je op welk moment je energie weggeeft?
-je loopt op straat. je voelt je duizelig, slap, hongerig en je stemming is verandert. 10 min. geleden voelde je je nog fris en vitaal.
10 min. geleden liep er iemand langs, waarmee je een energetische klik hebt gemaakt. Deze persoon straalde energetisch uit dat ze een deel van haar leven niet zelf wilde dragen. Het paste in jouw patroon om te helpen, vanuit je energielichaam stuurde je haar een stoot energie. Deze energie bleef nog een halfuurtje doorstromen

-je bent kapster. je knipt de haren van iemand die vertelt hoe moeilijk zij het thuis heeft. Als ze weg is, merk je dat je moe bent en gedurende een kwartier voel je je steeds meer moeier worden, dan knap je geleidelijk weer op
Vanuit je hart voelde je betrokken bij deze persoon. Dat maakte een oud patroon in je los, je ging deze persoon helpen. Jouw energie stroomde naar haar toe

BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:43

Energetisch vervuilen en meetrillen

Energetisch vervuilen
-is het vervuilen van je eigen energiesysteem met energieën van buitenaf
-kan aanvoelen als prettig, (bv. als je bij een geliefde bent geweest)
-dit kan aanvoelen als een vol, vies, vuil gevoel (negatieve (emotionele) energieën)
-haren bevatten veel energetisch vuil, (hoe vaak ga jij met je handen door je haren heen?)
-kan aanvoelen als zware, 'dode' energie
-dit is energie van mensen die geen toekomstperspectief ervaren, hun daginvulling niet als zinvol of prettig ervaren, mensen die weinig stromen (bv. bejaardentehuis)
-handen/polsen wassen, frisse lucht, een douche en schone kleren kunnen een remedie zijn

Energetisch meetrillen
-groepen van gelijkgerichte mensen versterken elkaars trilling (bv. groepsmediteren, paniekuitbraken in groepen, voetbalrellen (wordt veroorzaakt door een groepje en net door 1 persoon). Uit onderzoek is gebleken dat er 3 personen nodig zijn om een wave te veroorzaken, zal dit ook zo zijn met de andere dingen?
-ook 1 blij persoon kan jou blij maken als je bij elkaar bent
-voorbeeld. Kees denkt aan je, hij voelt zich heel verdrietig. Hij hoop dat jij zijn verdriet oplost. Terwijl hij aan je denkt reikt zijn energie (elke afstand is in delen van seconden te overbruggen) naar jouw energetisch systeem uit. Jouw energetisch systeem gaat trillen als dat van Kees, je gaat je dan ook voelen zoals Kees zich voelt.
Je kunt je dan ineens doodmoe voelen. Deze moeheid voelt verlammend, al het andere is veel te veel gevraagd. Het liefst zou je gaan liggen.
-je kunt ook ineens hoofdpijn krijgen (druk op je kruin- of voorhoofdchakra of in je nek bij je schedelrand) Ook dit is van een ander afkomstig
-hierbij is de één verantwoordelijk voor zijn energetisch uitreiken en de ander voor zijn meetrillen
-oorzaak meetrillen heeft veel te maken met
* de mate waarin je jezelf bent en blijft onder invloed van anderen
*In trilling gaan heeft te maken met een anker/zielsverwonding dat je hebt. Als je geen anker hebt voor verdriet, zal het verdriet van de ander door jou heen vallen naar de aarde net zoals water door een vergiet wegvloeit.
Heb je een anker voor verdriet dan zal de energie van de ander jouw zielsverwonding/anker aantrillen en op deze manier 'wakker' maken
* gezonde egokracht is hier heel belangrijk
(goede oefening is bv. een canon zingen met een paar mensen, kun je je eigen partij vasthouden, of ga je steeds met anderen meezingen? Ga eens drummen met je handen op een tafelblad met een ander, wie houdt zijn eigen ritme aan?)

Waarom vervuilt de ene persoon energetisch wel en de ander niet?
De aura als beschermende huid
-wat de huid voor het lichaam is, is de aura voor het energiesysteem
-ze houdt ongewenste invloeden buiten. Hoe dichter de aura is hoe beter de bescherming
-ze heeft dus een beschermende, afschermende functie
-ze zorgt ervoor dat de energie binnen het systeem blijft voor zover dat nodig is
-ze zorgt er dus voor dat het energetisch systeem zijn eigen identiteit kan bewaren. Hiervoor is het nodig dat de aura het hele lichaam kan omsluiten. Ze dient overal voldoende stevig en dik te zijn en kan tot vele meters uitstrekken als het een gezonde aura is.
-Is de aura niet gezond dan zal hij kleiner zijn.
-ze is over het algemeen echter niet symmetrisch rondom het lichaam verdeeld. Er zijn vaak verschillen in voor- en achterkant, in linker- en rechterhelft, het hoofd en de voeten..
-vaak is de reden dat men onvoldoende geïncarneerd is
-naarmate een ziel meer 'ja' tegen het leven zegt, zal de aura zakken, naar de aarde toe gaan, zelfs de aarde in gaan
-wie hier niet wil zijn, heeft alleen bij zijn hoofd een dichte aura. De energie blijft meer hangen in de astrale wereld en weigert af te dalen naar de aarde. Invloeden van buitenaf hebben dan vrij spel
-kan ook zijn dat iemand wel goed geïncarneerd is, maar in specifieke delen van zijn aura, chakra of fysieke lichaam minder of bijna niet aanwezig is. De zogenaamde gaten, of transparante vlekken. Met de hand voel je minder weerstand, leegte of je gaat door de aura heen. Zo'n plek is vaak gekoppeld aan herinneringen aan vorige levens, karmische ladingen, zielsverwondingen die nog onvoldoende verwerkt zijn. Zolang het gebeuren nog niet volledig geaccepteerd is blijft de herinnering als een donker energetisch plekje vastkleven in je lichaam of aura. Op fysiek niveau kan dit leiden tot ziektes.
Waar iedereen het over eens is dat er meerdere lagen zijn. Over het aantal, de functie ervan en de samenwerking met de chakra's schijnen de meningen verdeelt te zijn.

Waar je niet aanwezig bent vervuil je
-Iedereen houdt eeuwenoude emotionele conflicten in het lichaam vast
-de energie voor de emoties komt uit de organen. Bv. energie om boos te zijn wordt geleverd door lever en gal. Ben je vaak boos, dan vraagt dat heel veel van de lever. De lever moet dan veel energie leveren en raakt dan energetisch en uiteindelijk ook fysiek uit balans. Is de lever uit balans, dan zal vanuit deze onbalans ook de agressiehantering uit balans zijn.
-Onbalans in het orgaan leidt tot onbalans in de bijbehorende emotie.
-hart, dunnen darm: liefde, vreugde, respect versus arrogantie, wreedheid, ongeduld
-longen, dikke darm: moed, rechtvaardigheid versus verdriet, depressie
-lever, gal: vriendelijkheid versus woede
-nieren, blaas: zachtheid versus angst
-maag, milt en pancreas: eerlijkheid versus zich zorgen maken
-iemand die in nog een onverwerkte emotie heeft bv. angst (vanuit een vorig leven), zal deze energie nu nog steeds kleven aan het orgaan dat de angstenergie genereert: de nier. De nier is dan een onbezet stukje. Hier komen dan vreemde energieën in.
-wat je in jezelf niet wilt zien, wordt versterkt doordat er nog ladingen van buiten bijkomen. Er komt dan vanzelf ooit een moment, in dit leven of een ander, waarin je er niet meer omheen kunt. Dan krijg je alsnog de kans om te verwerken wat je al zolang probeert te vermijden.

Vervuilen uit innerlijke bereidheid
-je kunt ook vuile energie vasthouden als je daar (onbewust) een innerlijke bereidheid toe hebt
-veel wat beschreven staat bij leeglopen is ook van toepassing op energetisch vervuilen
-bv een kind dat zich leeggeeft om maar wat liefde van zijn ouders te krijgen is ook bereid om een vuilnisvat voor zijn ouders te zijn

Vervuilen doordat je onvoldoende afvoert
-wat lever en nieren voor het fysieke lichaam doen, doen basischakra, voetchakra en aura voor het energetisch lichaam
-de aura is in staat vuile energie naar buiten uit te ademen (de chakra is de inademing van kosmische energie en de aura de uitademing van de chakra)
-via de voetchakra's en het basischakra kunnen we energie naar de aarde afvoeren
-wie niet op aarde wil zijn, zal ook geen verbinding met de aarde hebben, dus het afvoeren van de vuile energie zal beperkt zijn.
-symptomen van energetisch vervuiling
*minder vitaal en minder lekker in zijn vel zitten

Resumerend
-we laten vuil binnen doordat onze aura te open is
*doordat we niet willen incarneren
*of doordat we stukjes in de aura niet bezetten omdat we niet onder ogen willen zien wat daar speelt
-goed geïncarneerd zijn is voorwaarde om alle energetisch vuil af te voeren
-er kunnen echter psychische condities zijn op; grond waarvan we besluiten toch niet goed af te voeren (zo'n psychische conditie/thema = anker, ben jezelf met dit thema bezig waar het vuil over gaat, dan kleeft het veel eerder aan)
-voorbeeld: Dit is in zekere zin te vergelijken met wat heldervoelende therapeuten in hun werk ervaren. Als ze met iemand werken, voelen zij wat iemand anders van binnen voelt. Zij krijgen de energie van de ander niet binnen, maar gaan ermee in trilling. De therapeut krijgt bv. ineens pijnscheuten bij het hart. Als dat snel voorbijgaat, is dat voor de therapeut een teken dat wat hij voelt, van de cliënt is. Blijft de pijn echter, dan weet hij dat hij een anker heeft op de pijn van de cliënt. Zijn eigen pijn is door de spiegel van de cliënt wakker gemaakt. Zo blijft energetisch vuil, als het een anker heeft, hangen en vormt een spiegel voor jezelf.
-is er geen anker op de vervuilende energie van de ander dan zal deze energie veel makkelijker door je heen zakken. Ze zakt door je heen naar de aarde zoals water door een vergiet valt.

Egokracht voorkomt vervuiling
-of je vuil binnenlaat heeft sterk te maken met hoe begrensd je bent
-hangt ook af van: kun je vanuit je essentie zeggen 'dit ben ik'?

Energetisch vuil afvoeren
Het kan zijn dat:
-er komt teveel vuil binnen
-er is een innerlijke geneigdheid om het vuil vast te houden
-de afvoerkanalen zijn ontoereikend

Teveel vuil binnen laten
Als je weet waar je energetisch vuil binnen laat, kun je jezelf de volgende vragen stellen:
-waarom laat je het daar binnen?
-ben je te weinig geaard en is je aura daardoor te zwak?
-heb je misschien een te grote belasting op je genomen? (niet iedereen kan een volledige werkdag zonder pauze ongestraft energetisch werk verrichten)
-is het een specifieke zwakke plek van je?
-wat zegt het over jou dat je dáár vuil binnenlaat?
Heb je antwoord op deze vragen, dan kun je daar gericht aan werken. Hoe je dat kunt doen vind je bij bericht transformatie.

Vuil vasthouden vanuit een innerlijke bereidheid
Op dit onderwerp wordt verderop ingegaan

Ontoereikende afvoerkanalen
-energetisch vuil kun je afvoeren via basischakra en voetchakra%u2019s
-belangrijk is de balans tussen de hoeveelheid vuil die je binnenlaat en de afvoercapaciteit van je afvoerkanalen
-laat je veel binnen, dan zul je vervuilen als je kanalen slechts weinig open zijn
-met oefening 6 kun je ervaren hoe open je voetchakra%u2019s zijn
-met oefening 7 kun je ervaren hoe je de balans tussen opnemen en afvoeren op een andere manier kunt onderzoeken

Wat kun je doen als je te weinig afvoert?
-verminder de opname van vuile energie
-verhoog de afvoer

Verminder de opname van vuile energie door
-Innerlijk te veranderen, waarbij je jouw onbewuste innerlijke motivatie om op te nemen transformeert
-pas je werkomstandigheden aan, bv. minder cliënten per dag
-las vaker een pauze tussen de sessies in
-zoek naar werkvormen waarbij je minder snel vuile energie opneemt
-als je lichaamsgericht werkt zul je eerder vuile energie opnemen als je hands-on werkt dan wanneer je hands-off werkt
-mediteer tussen de sessies en na afloop van je werkdag om vuile energie af te voeren
-neem een douche na afloop van je werkdag

Vuile therapieruimte
-het kan voorkomen dat de ruimte heel beladen, vol, aanvoelt van de emotionele energieën van de cliënten. Het blijkt dat met name de vervuiling plaatsvindt bij een emotionele ontlading van iemand die zich in de slachtofferrol bevindt. Deze energieën kunnen doorgegeven worden aan de volgende cliënt. Ook de therapeut zelf kan het vuil van de vorige cliënt doorgeven aan de volgende cliënt
het is wenselijk tussen twee sessies door zowel de ruimte als je eigen energiesysteem goed schoon te maken
Dit kan men o.a. doen door:
-het wassen van de onderarmen en handen met koud water. Krachtiger wordt het wanneer je tegelijkertijd erbij visualiseert dat de vuile energie uit je armen en uit de aura van je armen en handen met het water mee wegstroomt
-je kunt het raam openzetten en de ventilator aanzetten als je deze hebt
-je kunt wierook branden. Een goede wierook is de kerkelijke wierook, misschien iets te zwaar, maar zeker goed na de laatste cliënt
-ook het vernevelen van Crab Apple (Bach Remedie) is een goede oplossing. Doe enkele druppeltjes van de remedie in een plantensproeier, schudt deze even en vernevel de bloesem dan in de ruimte. Denk daarbij speciaal aan de plaatsen waar mogelijk extra veel vuile energie aankleeft, de bank, de massagetafel, de deken, etc. In plaats van vernevelen kun je het ook verdampen in wat water in de olieverdamper
-je kunt ook de engel Michaël vragen om de ruimte schoon te maken. Even concentreren, vragen vanuit respect en dankbaarheid, en het is klaar
-diverse visualisaties o.a.
* neem een wervelwind. Deze raast door de ruimte heen en op weg naar buiten neemt deze wervelwind alle vuil mee
*of je vult je kamer volledig met water en laat het dan leeg lopen door de vloer de aarde in en het water neemt alle vuil met zich mee
*teken het Johresymbool met je handen in de ruimte, zeg driemaal Johre en vraag dan aan deze kracht de ruimte en jezelf schoon te maken. Als je eenmaal een innerlijke verbinding met Johre hebt, hoef je het symbool niet meer te tekenen. Eraan denken is voldoen om de kracht te activeren.

Extreme vormen van energetische vervuiling
Obsessor / klevers
-kleeft aan de aura, een chakra of een orgaan
-komt heel veel voor
-is meestal niet gevaarlijk, soms wel. Als deze echt gevaarlijk is wil hij de ziel/persoon waar hij bij aankleeft overnemen, kapot maken. Dit kunnen zeer sterke zielen zijn, die in hoge mate met donkere krachten zijn verbonden
-is een ziel die geen eigen lichaam heeft, maar aankleeft bij iemand anders
*bv een ziel die nog niet beseft dat het lichaam dood is.(bv. iemand die heel snel en onverwacht sterft bv. door een ongeluk)
*bv een ziel die in een strijd sterft, heeft vaak een sterk vijandsbesef. Het kan voor hen daardoor moeilijk zijn de hulp die van Boven komt als hulp te ervaren om de weg naar Boven te vinden
*bv een ziel die doorgaat met de taak waar zij voor stond in het dagelijks leven
*bv een ziel die nog iets van het menselijk leven wil ervaren
*bv een ziel die zijn verhaal wil vertellen
*bv een ziel die iets van/met de persoon wil. Soms laat hij dat horen. Degene hoort dan een stem, maar niet iedere stem is een obsessor. Pas wanneer de stem echt opdrachten geeft, of voortdurend negatief commentaar op de persoon geeft dan is het een obsessor. Hij breekt zo het zelfvertrouwen en eigenliefde van de persoon bij wie hij aankleeft af

hoe minder goed men geïncarneerd is, hoe meer men de ruimte heeft en geeft aan rondzwervende zielen (obsessors) om aan te hechten.

Wat kun je doen als je een obsessor tegenkomt?
-besef dat er twee zielen zijn, de gastheer en de obsessor
-wie zijn aura gesloten houdt laat geen obsessor binnen
-onderzoek waarom een obsessor binnen heeft kunnen komen en werk daaraan (is het een onbezet orgaan, slecht werkende chakra, of een gat in de aura?)
-lukt het niet om de oorzaak op te lossen, dan haal je de ene obsessor eruit, maar zit er morgen weer een andere in
-als iemand slecht geïncarneerd is, of een specifiek deel van zijn lichaam beslist niet wil bezetten (onbewust), dan is de kans op duurzaam succes beperkt
-als er meerdere obsessors zijn, probeer dan niet deze er allemaal tegelijk uit te halen. Dit is een te grote verandering voor de persoon en kan alleen een tegenreactie oproepen

Hoe zet je een obsessor eruit?
-ga in je innerlijke bron staan en zeg de ziel dat zij moet wegwezen
-laat de ziel eerst vertellen wat er aan de hand is. Vraag haar dan of zij zich realiseert dat zij dood is. Als dat niet zo is, bewijs haar dat dan voorzichtig. Laat haar bv. naar haar voeten kijken (die hangen altijd boven de grond). Of laat haar in 1 tel een grote afstand afleggen (zeg dat kon je toch niet toen je nog leefde?) Leg haar dan uit dat zij een ziel is, die naar haar oude familie en vrienden kan gaan. (Is er iemand van wie je hield toen je nog leefde? Nee, roep de engelen aan en stel haar voor: dit zijn je nieuwe vrienden en deze engelen komen bij je om je naar het Licht te begeleiden)
-roep de engelen aan en vraag ze direct de ziel mee te nemen

Gemene obsessors
bezint eer gij begint
-als je denkt dat er een echt gemene obsessor is, vraag jezelf dan af of je deze aankunt
-zo nee, stuur de persoon door en blijf eraf

Tips als je besluit om een obsessor te verwijderen
-schenk uitgebreid aandacht aan je eigen bescherming
-zet je zelf bv. in Johre. Visualiseer een levensgrote Johre. Er zal een zuil van licht ontstaan en ga in deze zuil staan
-vraag verder bescherming aan je helpers en de aartsengel Michaël
-bescherm ook de kanalen waarlangs je heldere informatie krijgt, zodat de obsessor je geen verkeerde informatie kan geven
-ga na waarom deze cliënt zo%u2019n obsessor heeft binnengelaten. (vaak karmisch)
-zorg dat de cliënt de lessen leert die hier mee te maken hebben
-haal de obsessor er pas uit als de ziel/persoon eraan toe is en dat ook echt wil
-doe dit vanuit liefde

Twee wijzen waarop donkere krachten de mens negatief kunnen beïnvloeden
-verleiden en misleiden van paranormale mensen
-het aftappen van het Licht van mensen die veel Licht stromen

Hoe weet je als paranormaal persoon of je kanalen worden beïnvloed door goede of donkere krachten?
-Hoe weet je als paranormaal persoon of je kanalen worden beïnvloed door goede krachten?
*de inhoud van de boodschap en de manier waarop deze wordt overgedragen is altijd edel van karakter
*ook respecteren ze altijd en voor honderd procent jouw vrije wil en die van je cliënten
*ze geven je een gevoel van innerlijke vrede, Licht, helderheid

-Hoe weet je als paranormaal persoon of je kanalen worden beïnvloed door donkere krachten?
*de inhoud van de boodschap is dwingend en grof en de manier waarop deze wordt overgedragen is bevelend
*je wordt beslijmt (je bent uitverkoren omdat je zulke geweldige kwaliteiten hebt) en bejubelt
*je ervaart een gevoel van macht of superioriteit
*je ervaart een gevoel van dreiging, je voelt je niet vrij om te doen
*je wordt moe bij contact met de kracht
*je krijgt opdrachten om dingen bij anderen te doen, terwijl deze daar niet om gevraagd hebben of ronduit aangeven daar niet van gediend te zijn
Je persoonlijkheid en je omgang met anderen veranderen negatief. Kritiek wimpel je af, vanuit het idee dat anderen nog niet toe zijn aan jouw verheven informatie.

Sommige donkere krachten kunnen informatie doorgeven die veel inzicht geeft. Met hun hulp kunnen ook krachtige healingen plaatsvinden. Toch noemen wij ze donker omdat ze niet vanuit Liefde werken en de vrije wil van de mens niet respecteren. Ze handelen vanuit hun eigen belang en niet vanuit een verbinding met de Goddelijke bestemming van de mens.

Als je goed Licht stroomt
-Als je goed Licht stroomt dan heb je genoeg aan korte nachten en kun je 7 dagen per week, van 's morgens vroeg tot je naar bed gaat, actief zijn zonder uitgeput te raken
-je bent creatief, productief, stromend
-je hebt minder voeding nodig dan wanneer je weinig Licht stroomt
-je hebt overwegend behoefte aan lichte voeding: fruit en groenten
-je hebt geen of weinig behoefte aan dierlijke producten en zware kost

Lichtrovers
-sommige donkere krachten komen op deze groeiende Lichtstroom af, omdat ze zelf niet voldoende Licht kunnen aantrekken
-ze nestelen zich in de hogere chakra's (boven de kruin) en tappen daar de energiestroom af
-je wordt dan moe, raakt uitgeput
-je moeheid is van een heel andere aard dan de moeheid van hard werken. Het is de moeheid van alleen nog maar op de bank willen liggen en er niet aan moeten denken wat dan ook te moeten doen. De lichtstroom is dan geblokkeerd

Wegen naar het Licht
-bewust kiezen voor het verbinden met het Licht. Doe dit zo snel mogelijk als je merkt dat je een bodemloze moeheid ervaart. Dit is een teken dat er donkere krachten proberen je licht aftappen
-roep aartsengel Michaël of andere Hoge Lichtwezens aan en vraag hen om hulp
-verbind je met Yod of op Johre, als je daarmee bekend bent
-doe yoga of hara-oefeningen
-brand wierook met reinigende kwaliteit
-zet muziek op met een hoge spirituele trilling
-doe dingen waarvan je weet dat ze je naar innerlijke rust en schoonheid brengen
-chant mantra's bv.
Om Bhur Bhuvar svah
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya dhimahi
Diyou yo nah prachodayat

BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:43

'Te' maakt zwak
-teveel eten maakt je minder vitaal
-te lang in bed blijven liggen maakt dat je je minder vitaal voelt
-zo kun je een groot aantal zaken noemen die, als je ze teveel (televisie kijken, koffiedrinken, roken, alcholdrinken) of te weinig (lichaamsbeweging) doet een negatief effect hebben op de vitaliteit

Niet alleen de vitaliteit van het fysieke systeem, maar ook van het energetisch systeem vermindert

Teveel sigaretten, koffie en alcohol maken de aura dun. Ze wordt ijl, diffuus en kan je niet meer voldoende beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Seks: energie verliezen of opbouwen
Veel binnenkomende energie wordt rechtstreeks naar de seksuele organen gevoerd, omdat het lichaam hoge prioriteit geeft aan de voortplanting
Deze energie wordt opgeslagen in de zaadcellen en de eierstokken.
Ejaculeert een man, dan gooit hij dus niet alleen zijn zaad, maar ook een wezenlijk deel van zijn energie naar buiten.
Ejaculeren is bij een man het verliezen van energie, van vitaliteit.
Daarom worden mannen geadviseerd naarmate ze ouder worden minder te ejaculeren

BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:44

Oefeningen door middel van visualisaties

Oefening 1. Basishouding en energieën van anderen weg laten lopen
-Ga goed zitten met beide voeten op de grond
-Ontspan je, laat je adem zover mogelijk zakken
-Richt je aandacht op je voetchakra's
-Ervaar je voetchakra's: zijn ze dicht, een beetje open of ver open? Als ze (te) dicht zijn, laat ze dan wat verder opengaan. Stel ze voor als bloemknoppen die zich openen, of als deuren die een stukje verder opengaan
(Als je niets voelt dan kun je bv. denken 'ik open mijn voetchakra's zover als nu goed voor mij is'
-Ervaar je basischakra.
-Richt nu je aandacht naar het centrum van je hoofd. Dit is de plek waar je links en rechts door je oren kunt kijken, naar voren tussen je wenkbrauwen en naar beneden door je ruggegraat
-Als je hier bent dan laat je voor je een lichaam een transformerend wit vuur ontstaan.
-Nu laat je alle vreemde energiën in je aura donkerblauw (of een andere kleur) aannemen.
-Dan laat je deze gekleurde energieën in het vuur lopen.
(Als dit niet lukt, houdt dan de Californische bloesemremedie 'Garlic' vast, of kijk naar de afbeelding







Stel je voor dat de energetische kracht van deze bloesem door je arm naar het centrum van je hoofd gaat.
-Schrijf dan je naam en datum van 'vandaag' op deze plek in het centrum van je hoofd. (Zo maak je deze plek van jezelf en actueel. Het is de stand van zaken hoe het nu is)
-Vervolgens ga je je verbinding met je ziel/spirit sterker maken. Stel je ziel/spirit voor als een zon, die buiten je is. Zoek je zon en schrijf je naam erin. Laat dan het licht van je zon het centrum van je hoofd vullen.
(Als je je zon niet kunt vinden, houd dan de Califonische bloesemremedie 'Arnica' vast of kijk naar de afbeelding van Arnica







Stel je voor hoe de energetische trilling van deze bloem als een lichtstraal door je kruin naar je zon gaat. Schrijf dan je naam in de zon die je ziet. Als je naam eraf valt, is dat een teken dat je je nu niet met je eigen zon verbindt, of dat er teveel invloeden van anderen op je zon zitten.
Nu ben je in het centrum van je hoofd verbonden met je ziel. Invloeden van anderen heb je, zoveel als je nu kunt, weg laten gaan. Je voeten zijn goed geaard. Je persoon en je ziel zijn verbonden, voor zover als je dat nu kunt. Zo sta je optimaal in je eigen kracht. Dit is de basishouden van waaruit je zo zuiver mogelijk vragen kunt gaan stellen.

Belangrijk is dat je zo neutraal mogelijk blijft. De antwoorden die je krijgt laat je zijn voor wat ze zijn. Als je emotioneel op de antwoorden gaat reageren, zullen je emoties je verdere antwoorden gaan beïnvloeden. Deze zullen veel minder zuiver zijn; antwoorden zullen dan eerder uit je zonnevlecht dan uit het centrum van je hoofd komen.

Vragen stellen vanuit de basishouding
Vanuit de in oefening 1 beschreven basishouding kun je vragen stellen over het weggeven van energie. Antwoorden kun je op heel verschillende manieren krijgen. Doe deze oefening regelmatig zodat je jezelf steeds dieper op de symbolen, die jij gekozen hebt, programmeert. Als je geen kleur kunt zien, kun je ook bv. een stok nemen. Een staande stok is 'ja', een liggende 'nee', en een diagonale stand is 'weet niet'. Lukt dit niet dan kun je bv. een klok nemen als uitgangspunt. Hoor je hem eenmaal slaan dan is dat 'ja', tweemaal slaan is 'nee', en slaat hij niet dan 'weet niet'. Neem je eigen symbolen die goed voor je voelen.
Voorbeelden zijn: stoplicht, weegschaal, klok

Oefening 2 Vragen stellen
Hoeveel energie geef ik weg aan anderen?
-Doe de basisoefening
-Nu stel je voor dat je voor je een stoplicht ziet. Spreek met jezelf af dat een rood licht 'nee' betekent, groen 'ja' en oranje 'weet niet'
-Geef ik energie weg aan anderen?
-Geef ik een beetje energie weg?
-Geef ik veel energie weg?
-Geef ik heel veel energie weg?
-Nu kun je proberen om een open vraag te stellen. Ik wil nu ervaren aan wie ik de meeste energie weggeef.
Lukt het niet om een antwoord te krijgen, dan kun je namen gaan noemen. Bij iedere naam ervaar je dan jouw symbool
Hoeveel van mijn vermoeidheid komt door energieverlies aan anderen?
Dit kun je ook met vermoeidheid doen. Stel je bijv. een weegschaal voor, waarbij de totale schaal de vermoeidheid symboliseert. Laat de wijzer dan aangeven hoeveel van die vermoeidheid het gevolg is van energieverlies.
Je kunt ook weer de klok gebruiken. De hele cirkel symboliseert de vermoeidheid in het geheel. De helft bv. de helft van je vermoeidheid (50 procent) enz.
Waar verlies ik energie?
Hiervoor kun je ook bovenstaande oefeningen doen. Of onderstaande oefening

Oefening 3. Energieverlies waarnemen in de spiegel
-Vanuit de basishouding stel je voor dat je naar jezelf kijkt, bijv. in enkele spiegels die zo zijn geplaatst dat je jezelf aan alle kant kunt zien.
-Laat die plekken waar je energie verliest, donkerblauw oplichten. De grootte bepaalt hoeveel energie je daar verliest
(Lukt dit niet dan kun je ook een pop gebruiken, of je kijkt naar een film of iets dergelijks)

Oefening 4. Interactie tussen 2 mensen in beeld brengen
-Doe eerst de basisoefening (nr.1) Ga vanuit hier verder
- Stel je voor dat je naar twee mensen kijkt die op enige afstand tegenover elkaar staan. De ene ben jij, de ander is degene die energie van je ontvangt of waarvan jij energie krijgt. (of doe dit op je eigen manier. Ervaar in ieder geval jezelf en de ander)
-Laat nu alle verbindingen tussen jullie in beeld komen (dit kan een koord zijn of iets anders wat meer bij jou past) waarlangs de uitwisseling van energie tussen jullie plaatsvindt. Zo kun je zien waar je die ander voedt (geeft dit een kleur) en die ander jouw (dit kun je zien aan de richting waarin de energie stroomt of geeft het een andere kleur)
Wat is de reden dat jij die ander voedt? Vanuit welke plek bij jou vertrekken deze verbindingen? Op welke plek krijg jij de energie en waarom wil je deze energie? Stroomt de energie snel of langzaam?

Oefening 5 Vervuilen waarnemen in de spiegel
-Neem de basishouding aan (oefening 1)
-Stel je voor dat je in een spiegel naar je aura kijkt
-Laat het donkerblauw worden (of een andere kleur) waar je vuil opneemt
*in je aura
*in je chakra's
*in je organen, gewrichten, enz.
*kijk ook goed naar de achterzijde van
je lichaam
-Laat in de gekleurde plekken gezichten of namen komen van wie de energie is
Je kunt nu de volgende vragen stellen
-Waarom laat je het daar binnen?
-Ben je te weinig geaard en is je aura daardoor te zwak?
-Heb je misschien een te grote belasting op je genomen? (Niet iedereen kan een volledige werkdag zonder pauze ongestraft energetisch werk verrichten)
-Is het een specifieke zwakke plek van je?
-Wat zegt het over jou dat je daar vuil binnenlaat?

Oefening 6 Afvoeren via je voetchakra's
-Neem de basishouding aan (oefening 1)
-Stel je voetchakra's voor als deuren of als bloemen, die meer gesloten of meer open kunnen zijn (er kunnen grote verschillen tussen de linker en rechter voetchakra zijn)
-Vraag dan hoe open elk voetchakra zou moeten zijn om alle energetisch vuil dat je opneemt goed af te kunnen voeren. Sta toe dat dit in het symbool van de deur of bloem zichtbaar wordt
-Vraag dan hoe ver de voetchakra's open dienen te staan voor jou, zodanig dat het goed voor jou is

Oefening 7 De balans tussen opnemen en afvoeren waarnemen
-Neem de basishouding aan (oefening 1)
-Visualiseer een weegschaal met een wijzer. Spreek af dat het helemaal naar links uitslaan van de wijzer symboliseert dat je veel meer opneemt dan je afvoert, en dat het helemaal naar rechts uitslaan betekent dat je alles afvoert wat je opneemt
-Ergens tussen in is wat je niet afvoert aan opgenomen energie
-Ervaar dan hoe de wijzer bij jou staat
Dit kun je ook doen bij specifieke situaties of bij personen
Wat kun je doen als je te weinig afvoert?
-Zorgen voor een betere balans tussen opname en afvoer, door of het verminderen van de opname of door het verhogen van de afvoer
Opname verminderen
-Door je (onbewuste) innerlijke motivatie om op te nemen te transformeren
-Door minder cliënten op een dag te behandelen
-Vaker een pauze tussen de sessies
-In plaats van de handen op het lichaam te houden er boven te houden als het mogelijk is (je neemt dan minder vuile energie op)
-Nog meer geaard zijn

Oefening 8 Basis- en voetchakra's verder openen om vuile energie af te voeren
-Neem de basishouding aan (oefening 1)
-Ervaar een zilveren koord vanaf je stuit door je billen en benen naar je voetchakra's. Laat dit door je voetchakra's de aarde ingaan
-Laat je voetchakra's zover opengaan als goed voor je is. Je kunt het opengaan van de voetchakra's ondersteunen bijv.
*laat het zilveren koord steeds dikker worden
*Stel je voetchakra's voor als bloemen, die steeds verder opengaan
*Stel je voetchakra's voor als deuren, die verder opengaan
-Laat je basischakra's zover opengaan als goed voor je is
*Ook hiervoor is het opengaan van een bloem of deur een effectief beeld
*Als je weet waarom je eventueel moeilijk aardt, kun je daar gericht op werken met bijv. reiki-syhmbolen of bloesemremedies (bv. Desert Christmas Cholla (Arizona Desert-remedie). Deze bloem opent je naar Christusliefde. Wie die liefde hier op aarde kan toelaten, wil graag op aarde zijn, en zal dus dieper aarden
*Com (Californische of FES-remedie). Deze remedie werkt aardend
*Als je met 'Boven' werkt, kun je vragen of datgene geheeld wordt wat tegenhoudt dat je je basischakra dieper opent

Oefening 9 Energetisch vuil in een transformerend vuur laten lopen
-Neem de basishouding aan
-Ervaar energetisch vuil in je aura
-Ervaar dat er een meter voor jou een transformerend vuur ontstaat
-Laat alle vuil daarin lopen

Vind je dit moeilijk, probeer dan contact te maken met de oorzaak waardoor je dit zo moeilijk vindt. Als je dat helemaal toe kunt laten en kunt erkennen als een deel van jou, kun je het daarna waarschijnlijk makkelijker loslaten

Oefening 10 Energetisch vervuilde ruimte schoonmaken
-visualisaties
*een wervelwind door de ruimte laten razen. Op zijn weg naar buiten neemt hij alle vuil mee
*water door de ruimte laten stromen, vanaf het plafond door de vloer de aarde in. Het water spoelt alle vuil weg
-Johre
*teken Johre driemaal met je handen in de lucht










*zeg tegelijkertijd driemaal de mantra
'Johre'
*verbind je vanuit je hart op het stralende Witte Licht dat Johre is, en vraag het de ruimte schoon te maken
-Aaertsengel Michaël
*vraag vanuit je hart aan Aartsengel Michaël de ruimte schoon te maken
*vraag dit vanuit een innerlijke concentratie en vanuit dankbaarheid voor het bestaan van dit stralende Lichtwezen

Oefening 11. Voorkomen dat een ruimte vervuilt
-neem de basishouding aan (oefening 1)
-visualiseer in het midden van de kamer een trechter met een stevige verbinding tot diep in de aarde. Of visualisser in het midden van de kamer een transformerend vuur
-stel je voor hoe de komende uren vrijkomend vuil in de aarde of in het vuur wordt getransformeerd
-bekrachtig dit beeld in de uren daarna af en toe even door je het helder voor je geest te halen

Oefening 12. Het optimaliseren van de energie in een ruimte
Dit kan op heel veel manieren.
Het is belangrijk je te realiseren dat verschillende ruimten en verschillende omstandigheden om een andere energie vragen: een feestruimte; een tandartspraktijk; een therapiekamer; een meditatieruimte; een schoolklas; een vergaderzaal; een ziekenhuis of een ruimte waarin iemand aan het overgaan is.
De ruimte vullen met hartenergie
-ga met je aandacht in je hart. Stel je voor dat liefde uit je hart de ruimte vult
-ga in je zijnsenergie. Verbind je spirituele hart met je kruinchakra. Open beide naar de pure onvoorwaardelijke liefde. Laat deze pure onvoorwaardelijke liefde bij je kruin binnenkomen en via je spirituele hart in de ruimte stralen
De ruimte vullen met behulp van bloemen
-visualiseer bloemen, die je passend vindt voor dat moment in de ruimte.
-verdamp bloesemremedies in de ruimte. Kies de remedie die goed voelt. Of test, pendel de remedie uit
-verbind je met de wezenlijke krachten achter de bloemen- en plantenwereld, de Deva's. Vraag de Deva's de ruimte passend te zegenen met hun krachten
De ruimte vullen met behulp van stenen
-leg die stenen in de ruimte waarvan je weet of voelt dat ze de energie harmoniseren of optimaliseren Rozekwarts,bv. brengt een vriendelijke, zachte energie in de ruimte
-verdamp elixers, bv. die van rozekwarts
-verbind je met de wezenlijke helende krachten achter de stenen en mineralen, en vraag hen de ruimte te zegenen
De ruimte vullen met behulp van reiki
-zet die symbolen in de ruimte die pasend voelen, bv. Cho Ku Rei om de energie te harmoniseren, of Harth om de mens naar zijn pure onvoorwaardelijke liefde te openen

Oefening 13. Venting sick energery (Mantak Chia)
Uitleg
-gaat hierbij met name om de verwijdering van negatieve energie uit de organen (voor zowel energetisch vuil en wanneer een orgaan ziek is)
-in de toppen van de tenen en vinger beginnen of eindigen de meridianen, die energie van en naar de organen vervoeren
-met gedachtekracht en de helende klank hieieieieie (deze klank wordt gedurende de uitademing aangehouden) van de drieverwarmer (een meridiaan), wordt de vuile energie via tenen en vingertoppen naar buitengedreven
-stel je voor dat je van boven naar beneden als het ware helemaal platgerold wordt, daarbij alle negatieve energie naar beneden afvoerend
-verder maakt deze techniek gebruik van het visualiseren van kleren
-een schoon orgaan heeft een heldere kleur, een energetisch vervuild orgaan zul je vuiler, waziger, mistiger zien
-je stelt je voor hoe alle vuile energie als een grijze mist je vingers en voeten verlaat, daarna zie je hoe de organen weer heldere kleuren hebben
-alternatief is door met je gedachtekracht heldere kleuren naar je organen toe te sturen
-als je je vooral op 1 orgaan wilt richten, bv omdat je je daar energetisch vervuild, ziek of zwak voelt, kijk dan op de afbeelding welke vinger en teen met dat orgaan correspondeert. Richt je dan met name op die vinger of teen.

Beide voeten
Grote teen = Milt
Teen daarnaast = Lever
Teen daarnaast = Maag
Teen daarnaast = Galblaas
Kleine teen = Blaas

Beide handen
Duim = Longen
Wijsvinger = Dikke darm
Middelvinger = Pericard
Ringvinger = Drieverwarmer
Pink = Hart + dunne darm

De oefening zelf
-ga zitten in de basishouding
Zit op het randje van een stoel, met een rechte rug
Leg je handen op je knieën
Zet beide voeten parallel naast elkaar op de grond
Laat de tenen iets naar boven wijzen
-Richt je aandacht achtereenvolgens op
*de aura tussen de grote tenen, vijf centimeter boven de tenen
*de puntjes van de grote tenen
*de uiteinden van de andere tenen
*de uiteinden van de vingers
-maak zachtjes het hieieieieieie-geluid
Ervaar dat dit een helende klank is, die door heel je lichaam trilt. Adem ondertussen van boven naar benedenuit. Stel je voor dat de zieke, vuile emotionele energie als een grijze mist via je tenen en vingers het lichaam verlaat. Richt je aandacht daartoe op de uiteinden van vingers en tenen: zo richt je de energie naar de uitgangen. Geef extra aandacht aan de vinger en de teen behorend bij het orgaan dat extra aandacht nodig heeft. Door te kijken naar het punt in de aura tussen de grote tenen, vijf centimeter boven de tenen, stimuleer je de afvoer van vuile energie
-richt je dan 1 voor 1 op de volgende organen, en visualiseer daar de bijbehorende vitaliserende kleur bij
*lever - helder groen
*Milt en pancreas - helder geel
*longen - stralend wit
*hart - helder rood
*nieren - helder blauw

Oefening 14 Afvoeren via Rozen: stap voor stap
-neem de basishouding aan (oefening 1)
-Kom in contact met het probleem waar je aan wilt werken
Zie, weet, voel, ervaar je probleem. Erken dat dit echt jouw probleem is; neem er verantwoordelijkheid voor
-plaats grote open rozen in of om je ervaringsgebied
Daarmee wordt bedoelt: bv. plaats een roos in het centrum van je hoofd als je daar werkt; plaats rozen in je buik en in je zonnevlecht als je het probleem vooral daar (emotioneel) ervaart. Lukt dit niet plaats dan de roos voor je zodat je ernaar kunt kijken
-als een roos dicht is gegaan, is ze vol met de losgelaten energie. Laat haar dan uit je aura naar de kosmos gaan en daar met een 'poef' uit elkaar vallen en zo opgaan in de oneindige kosmische energie
-plaats nieuwe rozen net zo vaak als goed voelt
-als je klaar bent, is het belangrijk de ontstane leegte te vullen met goede energie. Dit kun je doen door het licht van je zon/essentie/bron in die plek te laten lopen. Lukt dit niet dan kun je ook een wolk van pure onvoorwaardelijke (goddelijke) energie om je heen visualiseren en deze in je aura en je lichaam laten gaan door je poriën heen naar de ontstane leegte

Wat kun je in de rozen laten open?
-vuile energie (=energie van anderen)
-gedachte energie (=energie van ideeën, overtuigingen, meningen)
-emoties
In plaats van rozen kun je natuurlijk ook iets anders nemen, bv. een spons

Oefening 15. Reinigen van een vervuilde aura
-neem de basishouding aan (oefening 1)
-gebruik de manier die jij het prettigst vind om je aura te reinigen of
(een aura die uitwaaiert en diffuus is, kan heel groot zijn, soms zelfs wel 10 meter)
-weet, voel, bedenk, ervaar dat een regen van Goddelijk Wit Licht uit de kosmos door je aura stroomt, de aarde in
-laat het violette vuur (=ook een kosmische reinigende kracht) je aura schoon branden
-Neem het teken Johre en gebruik deze om je aura te reinigen

Oefening 16. Samentrekken van de aura
-als de aura te wijd is, is het nodig haar meer samen te trekken
-Stel je je aura voor als de uitstraling van een lamp
-Als de lamp licht uitstraalt over een cirkel van 10 meter, dan zal dat licht veel ijler zijn dan wanneer zij dat licht uitstraalt over een cirkel van 3 meter
-ervaar hoever je aura uitstraalt
-maak de lichtkring om je heen dan kleiner, waardoor de dichtheid van het licht groter wordt. Het licht wordt feller
-ervaar je aura en trekt hem samen, wat ervaar je nu?
-je zult nu minder vermengd zijn met anderen

Oefening 17 aurabeschermingstechnieken
-neem de basishouding aan (oefening 1)
Plaats rozen om je aura heen
-plaats de rozen aan de randen van je aura: voor, achter, opzij, boven en onder
-stel je voor dat de rozen via goed gewortelde stengels het vuil dat zij opvangen afvoeren in de aarde
-ervaar dit in al je cellen van je lichaam
-controleer regelmatig of de rozen er nog fris bij staan. Hernieuw het beeld als de rozen verwelken
Plaats jezelf in een piramide met een schitterende straling
-stel je voor dat je je met heel je aura in een grote piramide bevindt, je zweeft op eenderde van de hoogte van de piramide, gerekend vanaf de bodem van de piramide
-stel je voor dat deze piramide een spiegelend oppervlak heeft
-als je daar bekend mee bent, plaats dan in de piramide het reikisymbool Dai Ko Myo en op de vlakken Cho Ku Rei's
-gebruik een techniek waarmee je vertrouwd bent om je te centreren in het centrum van de piramide, bijv. yoga, haratraining, buikademhaling
-verbind je met Yod, als je daarmee vertrouwd bent
Plaats jezelf in een ei van goudkleurig, blauw of violet licht, dat je uit de kosmos tot je laat komen
Stel je voor dat je een mantel van blauw licht om je heen slaat. Deze mantel kan zo dik zijn als goed voor je voelt. Kobaltblauw licht verbindt met de engelensfeer
Plaats je zelf in een kristallen bol

Oefening 18 Je aura krachtiger/voller maken d.m.v. jezelf voeden met kosmische en aarde-energie
-ga zitten op het puntje van een keukenstoel of krukje
(Probeer te zitten met een rechte rug, het hoofd rechtop: zo kan de chi het beste door je ruggengraat stromen)

-adem enkele malen diep in en vooral ook diep uit

-stel je voor dat je op een prachtige plek in de natuur bent. De zon schijnt prettig op je huid. Je hoort misschien water kabbelen. Grote bomen stralen hun kracht uit. Hoor, voel, zie en ervaar de schoonheid en de kracht van je omgeving

-laat je voetchakra's zich verder openen
(Je kunt dit doen door je voor te stellen dat het bloemen zijn die zich openen, of eenvoudigweg deuren die je verder opendoet. Stel je voor dat je benen energetisch steeds langer worden, dieper en dieper de aarde in. Glimlach vriendelijk, liefdevol, vredig naar de aarde. Laat de energie van die glimlach door je voetchakra's en je lange, lange benen in de aarde gaan. Ervaar wat er nu gebeurt: doordat jij je beweegt naar de aarde toe, open je je ook voor haar. Doorat jij naar haar toe gaat, kan ze bij jou komen. Er is ruimte ontstaan waardoor haar kracht op kan stijgen. Door beide voeten straalt ze omhoog door heel je lichaam. Terwijl de krachten uit de aarde door je benen omhoog stromen, nemen je lange benen geleidelijk weer hun normale afmetingen aan.
Door je benen langer te laten worden heb je uitgereikt naar de aarde. Nu je contact hebt gemaakt veer je terug in je bijna-oorspronkelijke vorm. Bijna-oorspronkelijk, omdat het wenselijk is dat je energetische benen wat langer blijven dan normaal, teneinde je aarding te vergroten)

-terwijl de energie uit de aarde blijft stromen, richt je je op de kosmos. Verbind je met de sterren, met de zon. Wees je bijvoorbeeld bewust van hoe wij opleven, blij worden als wij zijn warmte ervaren. Glimlach licht, blij, dankbaar naar de zon. Door zo naar de zon uit te reiken, open je je voor deze kracht. Laat de zon binnenstromen, heel je lichaam in.
(Als dit goed voor je voelt kun je hier ook Universele Liefde binnen laten stromen)

-Laat de liefde en kracht van aarde en kosmos zich in je mengen
(Terwijl je voller en voller stroomt, stroomt de energie door iedere porie van je huid, door ieder klein en groot chakra naar buiten in je aura. Deze wordt voller en voller, krachtiger en krachtiger. Stel je dus niet voor dat je aura door al die toestromende energie groter en groter wordt, zodat ze minder transparant is voor vreemde energieën. Als je aura normaal te klein is, mag je deze hier wel iets groter laten worden. Het is ook niet de bedoeling, anders dan bij sommige reinigingsmeditaties, dat je de energie door je heen naar buiten weg laat stromen door je heen, je aura uit. Je maakt hier je aura krachtiger)

-ter afronding glimlach je naar de aarde en de kosmos: een liefdevolle erkenning van elkaars zijn, een weten dat je verbonden bent. Vraag de stroom vanuit de aarde en kosmos zó te worden en dan te blijven als goed voor je is

-trek je aura dan zover samen als past. Sluit ten slotte je chakra's wat verder. Als je meteen weer 'de wereld in moet', geef dan extra aandacht aan het voldoende sluiten van je aura en chakra's.

BertieBraeken
Site Admin
Berichten: 11
Lid geworden op: 27-10-2013 10:43

Bericht door BertieBraeken » 29-10-2013 17:45

Oefening fysiek en snelle tips
Strijken (reinigen)
-staan en strijken met de handen over het hoofd naar beneden, langs de schouders, borst, buik, flanken, benen en zo over de voeten naar de grond.
-Hierdoor veeg je de negatieve energie van je af.
-sla de handen, onderaan gekomen, af, alsof je water van je handen schud. Dit herhaal je nog 2 keer.
-was de handen met warm water en stel je voor hoe je de energie uit je aura door je handen heen aan het water meegeeft.
-Het kan gebeuren dat je zucht, gaapt en boert (opruimen van negatieve energieën)terwijl je het bovenstaande doe.
Na een paar minuten voel je je weer fit worden en verdwijnt je vermoeidheid.
-zorg dat je uitgerust bent

Snelle tips
-emoties, denken, overwegen, piekeren, beschouwen kost allemaal energie. (dit kan ook tijdens een film naar boven komen of door een onderwerp van een gesprek) Probeer dit zoveel mogelijk los te laten zie berichten http://www.hyves.nl/hyves/3016879/Spiri ... /Loslaten/


-herken wanneer je negatieve energie oppikt
(Je voelt je anders dan net daarvoor. Hoe voelde je voordat je met die persoon ging praten? Hoe voelde je net voordat je het huis binnen ging? Ook denken aan personen, dieren, gebeurtenissen kan dit veroorzaken)
Ga naar je innerlijke bron en stuur deze negatieve energie weg.

-herken wanneer je in contact met mensen je onbewust heel erg je best doet. Je wilt goed luisteren, de ander goed begrijpen en het juiste zeggen. Je wilt het allemaal zo goed mogelijk doen, je wilt geen fouten maken, je levert een uiterste inspanning. Vraag je zelf af waarom je zo je best doet. Bijv. voel je je onzeker, voel je je minder als die ander, ben je bang voor die ander, wil je heel graag dat die ander jou aardig vindt of jou begrijpt? Zijn die gevoelens van jou af van de ander?

Let eens op de kleur kleding die je aan hebt. Het blijkt dat zwart de energieën die om je heen zijn absorbeert en hier kun je dus last van hebben. De kleur wit doet dit niet en beschermt je juist tegen energieën.

(met dank aan: ikbenblijdatikgekben: Spiritrefpunt)

Plaats reactie